diumenge, 22 de maig del 2022

Fotografiant el circ

La fotografia en la majoria d’espectacles de teatre o circ acostuma ha estar restringida o prohibida. Té la seva lògica, ja que podríem molestar a actors o artistes que estan a l’escenari o, fins i tot, al públic.
També hi sol haver limitacions per raons comercials. La millor solució és contactar amb els organitzadors i sol·licitar els permisos adients.

Però, hi ha ocasions en que es permet fotografiar des del nostre seient i sense flash, aquest va ser el cas de l'espectacle LUZIA del Cirque du Soleil.

En la seva recent estada a Barcelona vaig poder gaudir de la seva excel·lent posada en escena.

No hi anava amb la intenció de fotografiar, però quan van anunciar que era possible fer-ho sense flash, no vaig dubtar en intentar emportar-me un bon record.  

Tot i que lògicament tenim la mobilitat restringida, un zoom 12-42 f2,8 de micro 4/3 va ser suficient per donar certa varietat al reportatge. També ajudava, en aquest cas, la mobilitat d’artistes i escenari.

La meva elecció va ser treballar en manual (escollint velocitat i apertura) deixant el ISO en AUTO, o bé també en prioritat d’obturador (S). Cal escollir una velocitat prou ràpida per aturar el moviment, a no ser que busquem un efecte d’imatge en moviment. Considero la millor fotometria la puntual sobre el subjecte il·luminat, ja que el contrast sol ser elevat i les ombres profundes. Podem obtenir exposicions incorrectes si fem mediacions generals de l’escena.

Si teniu que anar a veure l'espectacle, millor no mireu les fotografies... el factor sorpresa també és important!.

Caiguda lliure cap un univers de màgia i inspiració. No et perdis l'espectacle!






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada