dilluns, 22 d’agost del 2022

Fotografia de muntanya


Quan parlem de fotografia de muntanya, a tots aquells que ja tenim certa edat, ens ve a la memòria un nom: Galen Rowell.  Aquest apassionat escalador i aventurer és un referent pel que fa a aquesta modalitat fotogràfica. Mai va estar format pròpiament com a fotògraf. Va ser la seva vocació i el desig de compartir les seves experiències amb amics i familiars que el va portar a conèixer i aprofundir en la tècnica fotogràfica.

Tots aquells que no tenim les mateixes aptituds per escalar que en Rowell gaudim avui dia de mitjans de transport que ens acosten als cims més emblemàtics d’Europa. Ferrocarrils, telefèrics o telecadires, a més de servir a esquiadors i excursionistes, faciliten l’accés dels fotògrafs a pics i glaceres com són la Junfrau, l’Eiger, el Mönch, el Dom o el Cerví (Matterhorn).

En una recent escapada a Suïssa vaig poder sentir el goig de fotografiar alguns d’aquests cims. Podem adpotar tècniques diverses, color o blanc i negre, velocitats lentes o ràpides, també diferents formats, panorama, vertical, etc, o focals, angular, normal o tele. L'estil i el que volem expressar donarà caràcter a la nostra imatge. És un repte copsar amb la nostra càmera la grandesa dels paisatges de muntanya. Estem condicionats per la climatologia i la llum del moment, però si som pacients i perseverants és molt possible que ens emportem cap a casa un bon record de l’experiència.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada