dilluns, 7 de novembre del 2022

Color i composició

 


No hi dubte que el color és un factor clau en la composició de les nostres fotografies. Aconseguirem diferents reaccions per part de l’espectador en funció de com l’utilitzem.

Els colors càlids ens estimulen i els freds ens relaxen. És a dir, que a més d’afectar a la nostra psique provoquen uns resposta física al nostre cos.

El color ens provoca un clar impacte emocional. Per això, tant en la història de l’art com en altres àmbits, s’ha utilitzat com un element clau per provocar sensacions i comunicar estats d’ànim.

En els inicis de la fotografia es vivia en un món en blanc i negre, les tonalitats i textures que marca la llum en aquesta modalitat fotogràfica són les que ens proporcionen la informació per interpretar l’escena. Però a partir de la invenció de la pel·lícula en color a l’any 1935, es va obrir un nou ventall de possibilitats per al fotògraf.

Acostumem a tindre especial cura en l’enquadrament i composició de les nostres imatges, però molts cops oblidem valorar l’efecte cromàtic que farà que aquestes passin a ser més notables.

Fa unes setmanes vaig visitar una de les seus de l’empresa d’il·luminació iGuzzini. No portava la càmera, però el mòbil va ser suficient per bucar una imatge abstracte dels elements escollits com a motiu fotogràfic. Captar i jugar amb el color d’alguns dels dissenys que tenien exposats també va ser per a mi essencial.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada