dimarts, 15 de novembre del 2022

Limitacions i creativitat en fotografia

Generalment, el fotògraf acostuma a sentir-se més còmode treballant amb una càmera que amb el mòbil, al menys això em passa a mi. Tot i els avenços actuals, amb el telèfon s’imposen unes limitacions que no tenim treballant amb un equip fotogràfic.

S'ha de dir però, que avui dia, la majoria de mòbils tenen unes prestacions que són més que suficients per a molts usuaris. Reconec, i crec que ningú dubte, que aquest s’ha convertit en una eina fotogràfica universal.

Aquestes darreres setmanes he estat preparant uns tallers de fotografia dirigits a la gent gran. Aquestes xerrades tenen la voluntat de animar a utilitzar la fotografia com a mitjà d’expressió i de comunicació. S’hi comenten uns conceptes generals i bàsics quant a tècnica i composició. Lògicament, els assistents apuntaven a centrar el taller cap a la utilització del mòbil, ja que és l'eina que fan servir habitualment per captar le seves imatges.

Com a exercici preparatori del taller i amb la intenció de veure com es pot fomentar la creativitat a partir de les limitacions, em vaig fer un plantejament: intentar posar-me a la pell d’un usuari de mòbil i fer tres o quatre fotos d’algun element que tingués a l’abast. L’espai disponible seria un petit taulell de 80x80 cm. Tampoc podia modificar les llums artificials de l’habitació. L'edició es faria amb el software del mateix aparell. El temps també seria limitat a uns 10 minuts i la única concessió seria moure el subjecte a fotografiar i el mòbil.

Animo a fer exercicis d'aquesta mena, és divertit i els resultats ens poden sorprendre.





 

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada