dijous, 13 d’abril del 2023

El fotògraf solitari - Espai fotogràfic i simbiosi creativa

El fotògraf o fotògrafa sol ser algú a qui agrada treballar en solitari. La seva activitat, la seva mirada, requereix concentració amb el que està fent i pensant. No valen les presses, ni les imposicions alienes pel que fa a la forma de fer i d'actuar. Les limitacions se les posa un mateix.

Així i tot, és aconsellable compartir coneixements i experiència. Cal un  espai de creació fotogràfica totalment propi, però també és important saber-ne crear un de nou on es produeixi una simbiosi entre les diverses individualitats. Recentment, diferents tasques d'aquesta mena m'han portat a desconectar d'alguns projectes personals, però per altra banda m'ha donat ocasió d'expandir la meva mirada cap a projectes més ambiciosos de cara a la difusió de la cultura fotogràfica. Realitzar projectes colectius, ens porta a anar molt més enllà de les nostres imatges i també, per suposat, ens pot generar moltes satisfaccions.

Els següents cartells corresponen a esdeveniments sorgits de treballs fotogràfics individuals que, gràcies a la confluència d'idees, la cooperació i l'esforç comú de varis fotògrafs/es, han arribat a visualitzar-se resentment o es visualitzaran properament. Nous indrets o diferents perspectives donen més vida als nostres projectes i treballs fotogràfics.


Fa poc ha finalitzat la 5ª Biennal de fotografia de Sant Cugat del Vallès. La tasca de comissariar-la ha estat una experiència molt enriquidora a nivell personal.


Exposició organitzada per Qgat-Foto que mostra la simbiosi entre diferents projectes fotogràfics. Per motius aliens als organitzadors, ha quedat posposada. Esperem reprogramar-la properament..


Primera exposició que obre el camí a un nou espai de creació fotogràfica. Qgat-Foto ha posat en marxa aquesta iniciativa a la Sala Abacus de Sant Cugat del Valles. Esperem que tingui un llarg recorregut.


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada