dissabte, 29 d’abril del 2023

Benvinguts a Tromso

 



Tromso és una ciutat del nord de Noruega coneguda per els fotògrafs com a una de les destinacions recomanades per poder veure i fotografiar aurores boreals. Però, en aquesta població noruega tan septentrional hi podem trobar molt més per visitar i conèixer. Cal passejar pels seus carrers i visitar-ne els museus, però també sortir del casc urbà i anar a explorar les zones rurals i espais naturals propers. 

Si us fa basarda el fred, teniu que seguir el consell que em van donar en arribar-hi: "No hi ha temperatures massa baixes! Sinó roba d’abric poc adequada".

Així i tot, us puc assegurar que després d'una bona estona fotografiant a -15º C. jo acabava amb mans i peus glaçats. Però els paisatges hivernals d’aquesta zona bé es mereixen una mica de sacrifici.

És febrer i hi ha poques hores de llum. El sol que es manté baix la major part del dia, il·lumina al paisatge amb una llum de tonalitats molt atractives.

 És cert que, en aquests dies de viatge, vaig trobar durant moltes estones un cel bastant tapat. Així i tot, la llum era prou adequada per obtenir una àmplia gamma tonal, cosa que facilita el revelat posterior de les imatges. Quan fotografiem amb aquestes condicions d’il·luminació, predominen blaus i grisos, però podem aprofitar quan trobem alguna nota de color, per incloure-la en la nostra composició fotogràfica.

El telefèric de Hefellheisen ens porta des de Tromso fins a un mirador on les vistes sobre la ciutat són realment espectaculars. Després, un passeig per la ciutat ens acosta a edificis i monuments emblemàtics.

Finalment, un cop sortim de la ciutat, el paisatge es transforma. Ens trobem amb  granges, cases aïllades i petits poblets disseminats entre llacs, rierols i muntanyes. La neu adorna una vegetació escassa però molt fotogènica. Tot plegat ofereix escenes inoblidables.

 









 














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada