dissabte, 1 d’abril del 2017

La temptació...(més fotografia i pintura)


Recordo que en una entrada al blog a l'agost del 2016 comentava que pintura i fotografia sovint s'inspiraven mútuament. Us dels exemples era la representació del moviment en la pintura impressionista, una tècnica que podria tindre a veure amb les imatges fotogràfiques realitzades amb velocitats lentes. Aquests temps llarg d'obturació eren necessaris per la poca sensibilitat de les emulsions de l'època. Mentre que els subjectes immòbils quedaven definits, els que es movien produïen una certa borrositat, més o menys evident, en funció de la seva velocitat i direcció.
Avui dia és fàcil reproduir aquest efecte quan estem davant d'una escena amb poca llum o bé utilitzant filtres de densitat neutre (DN).
A Roma, no vaig poder resistir la temptació. Tot recordant la foto que A. Braun va fer al Pont des Arts de París al 1867, en vaig voler fer la meva versió. En aquesta, el protagonista seria un altre pont cèlebre i més antic, el de Sant' Angelo. Va ser construït en els anys 134-139 per l'emperador Adrià, creua el Tíber amb cinc arcades. Actualment, és un pas de vianants i això em donava més possibilitats d'acostar-me a l'estètica buscada.
Podeu comparar la foto realitzada amb la de Braun i uns quadres de Manet i Pissarro.
La fotografia també és diversió!
Pont de Sant'Angelo, 2017
Fotografia de A. Braun, 1867

Una avinguda pintada per Pissarro

París pintat per Manet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada