dissabte, 24 de juny del 2017

Marocco B&W photo

Un viatge sempre suposa una experiència inoblidable. Nous llocs, noves sensacions que els amants de la fotografia intentarem captar amb les nostres càmeres. Avui dia és estrany que el viatger utilitzi la fotografia clàssica o "analògica". Per qüestions pràctiques s'imposa la foto digital. En alguns dels meus darrers viatges, si la logística m'ho ha permès, encara he carregat amb una càmera de mig format per a no oblidar el plaer de treballar amb químic. Concretament al Sud del  Marroc, durant l'octubre del 2014, vaig estar utilitzant pel dia a dia l'equip Nikon (rèflex digital), però en certes ocasions, també vaig fotografiar amb la Hasselblad (film de 120 - 6x6). Crec que la majoria de'ls que hem treballat durant anys amb pel·lícula, ens hem acostumat a una manera de fer pausada. Era indispensable ser metòdic i tenir una certa disciplina en fotografiar. Les limitacions de l'equip determinen la nostra forma de mirar però, no per això, els resultats deixen de ser menys interessants. En treballar amb digital la tecnologia pot facilitar molt les coses però, de vegades, també ens complica la vida. Sovint convé saber imposar aquest ritme de treball més reposat i meditat. Aquí teniu algunes imatges captades amb "analògic" al Marroc.

Sahara, ve del brerber i significa "Desert"

Aquesta Kasbah estava en venda. Ens hi va portar el nostre guia, Mustafà.

Darreres edificacions a les portes del desert.

Kasbah des Caids du Mezguida.

Els gats m'acompanyen  en una visita a la kasbah

Encara que al foraster li costi de veure, la població local té marcades les seves rutes a la zona. És alló de, ¡la tercera palmera a la dreta!


Es fa de nit al campament...

 
.. i la lluna em proporciona un motiu fotogràfic en quedar darrere una palmera.

Caminada matinal per la fina sorra del Sahara que tants cops he vist en pel·lícules i documentals però encara no havia trepitjat.

El sol puja ràpid sobre l'horitzò marcat pel desert..
El vent i la sorra donen lloc a un caràcte únic. Tot i que és un paisatge molt fotografiat,  no dubto en captar el moment per emportar-me un record d'Erg  Chebbi..

Imaginem les zones desèrtiques com llocs amb poca vida, però hi ha punts on aquesta pot ser prou exuberant.
 
És tard, a Tam Nougalt han adequat el poble per fer una filmació (les saques i la gerra), però els tècnics i actors ja han plegat i ho puc aprofitar per fer una foto.
Vegetació de la zona desèrtica prop a l'oasis de Fint.
Passant per la Vall d'Ounila a la vessant sud del Gran Atles.
Les muntanyes de camí a Ouarzazate, una de les localitzacions per la pel·lícula "Babel" protagonitzada per Brad Pitt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada