dilluns, 19 de juny del 2017

Paisatges de Catalunya V - Congost de Mont-rebei


El Congost de Mont-rebei està situat al Pallars Jussà - La Noguera, en un espai natural de 600 Ha. que ha estat format pel riu Noguera Ribagorçana en travessar la serra del Montsec. El lloc s'ha conservat molt verge i sols un camí de ferradura segueix el congost. A la ruta hi trobem caigudes en vertical de fins 500 m, amb una separació entre parets que, en algun punt, és redueix a uns 20 m.

És a dir, que aquest recorregut no és adequat per aquells que pateixen de vertigen i pels aficionats a fer fotos impossibles que els agrada jugar-se la vida.  Aquest indret, entre altres atractius, ens ofereix paisatges espectaculars que faran el delit dels amants d'aquesta especialitat fotogràfica.

Com que els fotògrafs solem anar més o menys carregats, aconsello accedir-hi des de l'aparcament de la Masieta, que està en un desviament de la carretera que va de Pont de Montanyana a Alsamora. Proper al pàrking hi trobarem un punt d'informació de la zona. Des d'aquí, i a pas tranquil, trigarem 2h. (més altres 2 por tronar) per fer el tram de 4 Km més espectacular del recorregut. Així i tot, crec que convé dedicar tot un dia a explorar bé la zona, cal aprofitar el diversos moments de llum i totes les possibilitats que té aquest indret.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada