dimarts, 23 de gener del 2018

Foto i pintura: Pollock a Baviera


La fotografia  ha estat utilitzada des dels seus inicis pels pintors  en més o menys mesura. Ha servit com a model perquè molts d'ells poguessin treballar  còmodament el paisatge des del seu estudi i també, en molts casos com a inspiració pels seus quadres. En fotografia també passa a l'inrevés i molts cops la pintura ens serveix com a referència.
Aquest cap d'any estava navegant pel llac Königssee. D'origen glacial, el més profund d'Alemania, amb aigües netes i transparents. Està vorejat d'altes muntanyes  i es situa al Sud-est de Baviera, en el terme de Schönau am Königssee, ja tocant a Àustria.
En un dia completament tapat i plujós no hi havia ombres que donessin relleu al paisatge. La vegetació sobre el pendent nevat de les muntanyes em va semblar com un quadre de Jackson Pollock. Aquest mestre de l'expressionisme abstracte va desenvolupar el splashing i el dripping. Aquesta tècnica consisteix en llençar  la pintura o deixar-la degotar sobre la tela sense esbós previ. La seva obra Jackson Pollock #5, es va vendre en subhasta per 140 milions de dòlars. Si esteu interessats en la meva foto, la puc deixar una mica més barata!...je,je,je.
Paisatge hivernal amb Olympus OMD-M5 Mark II i Zuiko 12-40 2,8 Pro. Distància focal 40, 1/90, f2,8, ISO 200.

Pollock al seu taller

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada