L'expressió que serveix de títol la sentim sovint sobretot en boca de tota la gent que porta vides estressades. Avui dia aquesta "falta de temps" és moneda de canvi comú especialment en els països més desenvolupats. L'actual confinament, per la pandèmia que ens toca viure, ha suposat un canvi radical en les vides de la majoria de la població mundial. Pot ser un bon moment per meditar a on estem, cap a on anem i a on volem anar tant a nivell personal com a nivell de societat. Aprofitem-ho!
Un mateix període de temps el podem percebre com a curt o llarg en funció de les emocions que estem vivint. La pressa, l'alegria, el dolor, la tristesa, són, entre altres, factors que ens provoquen sensació de variabilitat en el pas de les hores. Un dels aspectes que cal potenciar per gaudir positivament del nostre temps, és la nostra creativitat.
Aquests dies circulen per les xarxes nombroses llistes de consells sobre coses a fer. Potser serà repetitiu però en faré un repàs, a mode de decàleg, dedicat als amats de la fotografia:
1 - La lectura sempre ens pot proporcionar coneixements. Podem llegir o revisar els nostres llibres, però evidentment, a Internet trobarem, entre la brossa, molta informació interessant. Moltes biblioteques, museus i estaments culturals posen al nostre abast, especialment aquests dies, material de consulta. Nombroses iniciatives se'ns ofereixen a través de les xanxes socials.
2 - Revisar els nostres arxius amb la vocació de crear nous projectes és molt enriquidor. Depenent de cadascú poden anar des de penjar-ho a les xarxes socials, fins a preparar futures publicacions. Fer-ho, si més no, també ens pot servir per veure els nostres errors i pensar en el que haguéssim pogut fer per millorar algunes de les nostres fotos.
3 - Escollir imatges per decorar la nostra llar o espais de treball. Si en tenim possibilitat, sempre és interessant fer impressions de les nostres fotos preferides. No hi ha res etern! però crec que és una acció a tenir en compte si volem preservar millor un treball fotogràfic.
4 - Ordenar els nostres arxius ja siguin, de foto familiar o professional, digitals o analògics. Si utilitzem o hem utilitzat la fotografia clàssica, és convenient escanejar negatius. La seva digitalització ens pot permetre visualitzar aspectes que abans no havíem tingut en compte.
5 - Revisar manuals i funcionament del nostre equip. És fonamental per treure-li un bon rendiment i millorar els nostres resultats en la fotografia. Acostumo a llegir els manuals, però rellegir-los i practicar amb la càmera després d'un temps sempre ajuda a facilitar els nostres fluxes de treball.
6 - Buscar opcions i alternatives en l'edició de les nostres imatges. Quan hem fet una foto és perquè alguna cosa ans ha cridat l'atenció. Mirem de potenciar-ho!.
7 - L'ordre i neteja sempre seran uns bons aliats en el rendiment del nostre equip fotogràfic.
9 - Pels entusiastes de la fotografia clàssica sempre hi ha la possibilitat de gaudir del treball de laboratori.
10 - Pels que són "manetes" pot ser ocasió per construir accessoris o estris que siguin útils. Poden ser estris que ens permetin modificar la llum, com reflectors, difusors i panells per tapar o crear efectes. També pot ser una bona idea fer una caixa de llum. Finalment, per als fotògrafs clàssics hi ha l'opció de fabricar una càmera estenopeica. Tota una experiència!
Fent la comentada revisió dels meus arxius, he recopilat una sèrie de fotos fetes als carrers de New York. A més de paisatges urbans i construccions, sempre intento captar la vida al carrer. A través de les persones es manifesta el caràcter divers de la ciutat. NY és una metròpoli amb continu moviment. Hi ha aspectes de la forma de viure de la seva gent que són ben peculiars des de la mirada d'un europeu.
Les fotografies al carrer cobren una nova dimensió i donen peu a la reflexió quan les mirem en aquests moments en que estem confinats a casa.
Están muy bien. Felicidades.
ResponEliminaSón unes imatges precioses! Benvinguda primavera! I gràcies per compartir-les! 😘😘
ResponEliminaBrutal.....
ResponElimina