dijous, 17 de desembre del 2020

Cultura en crisi/cultura inquieta

 No és cap novetat el fet que la cultura està en crisi, especialment, per les circumstàncies que ens toca viure. La COVID-19 ha marcat les nostres vides, i l'àmbit cultural no se n'escapa.

Potser també, pel que fa a la cultura fotogràfica, toca posar en pràctica aquesta paraula que ara està tan de moda: "Reinventar-se".

Fa pocs dies rebia una peculiar oferta per part de Foto Colectania dirigida a socis i amics de la fundació: Un "Maridatge d'art, vi i gastronomia". Per recolzar la notable tasca que fa aquesta institució vers la fotografia, podem adquirir un lot de Nadal i marxar cap a casa amb un vi selecte, una ampolla d'oli verge, una sobrassada i un bon fotollibre. Oferta fins el 31 de gener!... Us animo a fer-vos socis.

També Valid Foto, una altra galeria de Barcelona que fa una gran labor vers la difusió d'obra fotogràfica, ens fa una proposta diferent de les tradicionals exposicions. El fotògraf Ben Vine realitza fins el dia 19 d'aquest mes, unes sessions d'estudi en las que t'emportes un retrat "fine-art" en 3D. És qüestió de despertar la curiositat i interès del públic!

Tot i les dificultats del moment, a l'associació Qgat-Foto hem tornat a preparar una nova Biennal. Seguint un format més tradicional, ens convida a recórrer el carrers de Sant Cugat del Vallès visitant diverses sales en que podeu gaudir d'obra fotogràfica. Lligat a la Biennal es tornarà a repetir el taller "La fotografia és fàcil, fes un clic!" dedicat a persones amb discapacitat intel·lectual. També l'activitat "Fotografia a prop" intentarà de nou apropar la fotografia a segments de la població que hi tenen difícil abast.

Segur que totes aquestes diverses propostes poden generar varietat d'opinions, però totes elles són vàlides per difondre la fotografia. Cal no defallir i seguir lluitant per la cultura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada