dijous, 8 d’abril del 2021

Fotografia a les xarxes socials: "Ser-hi o no ser-hi"

www.enriccurto.com


Ja fa unes quantes setmanes que tinc el blog abandonat. El cert és que mai m´he volgut sentir en l'obligació de mantenir un calendari de publicacions, però, així i tot, crec que val la pena no oblidar-lo durant massa temps.

Tampoc tinc la pretensió de fer un blog que tingui gran nombre de seguidors. Com ja he dit en altres ocasions, més aviat es tracta d’escriure una mena de diari personal. Comparteixo les meves vivències, i si algú li ve de gust llegir-ho o en treu algun profit, millor que millor. L’única limitació que em vaig marcar de bon principi era centrar-me en la meva afició a la fotografia.

Podem trobar d’altres blogs que tracten el mateix tema amb continguts més concrets i especialitzats, la majoria amb una millor i més extensa informació dirigida al lector i amb un calendari més estricte de publicacions.

Retorno al meu blog, aquest cop per reivindicar la conveniència de participar en les xarxes socials. També he de dir que ni en sóc un fervent seguidor, ni en participo gaire, però reconec que en la mesura adequada a cadascú és convenient ser-hi.

He aprofitat aquest període de reclusió que ens obliga la pandèmia per  revisar les meves fotos digitals i escollir-ne algunes per imprimir. Crec que, ja que he fet aquesta tasca, pot ser bo i convenient compartir-ho.

Després d’haver estat treballant en “analògic” des de sempre, mica en mica el digital ha anat guanyant espai i consistència en la meva producció fotogràfica. Des del novembre del 2007 en que vaig incorporar una Lumix compacte al meu equip clàssic habitual (una Pentax 67II i després una Hasselblad 501CM), he anat passant per diversos formats i models digitals (tant reflex com compactes): Fuji, Canon, Nikon i Olympus han estat els escollits. Estic segur que d’altres marques també haguessin estat fantàstiques opcions, però actualment m’he decantat per les mirrorless Olympus i les Fuji GFX. No crec que la “marca” tingui tampoc molta rellevància en el resultat del nostra treball fotogràfic. A no ser que hi hagi especials requeriments tècnics que facin aconsellable determinades prestacions, quasi tots el fabricants tenen models que poden cobrir les nostres expectatives. El que sí és important és conèixer bé la càmera que hem escollit per treure’n el profit adequat. Segur que algú us ha fet el comentari de:  “Amb aquesta càmera sí que es poden fer bones fotos!”, però el que prima més a l’hora d’obtenir una bona imatge és el “saber veure”, i això no ens ho donarà la “marca”, però ja se sap, és pregunta habitual allò de: I quina càmera utilitzes?

El contingut del blog l’acostumo a compartir a Facebook, Twiter i Pinterest. També he incorporat algunes fotos ocasionalment a Artlimited i a Instagram. En aquests darrers dies he estat penjant alguna de les meves fotos "analògiques" a Instagram. He escollit també aquesta xarxa per començar a publicar properament el recull de fotos digitals que he esmentat al principi. Qui ho vulgui seguir... @curto.enric.

4 comentaris: