dimecres, 21 d’abril del 2021

Convocatòries d'art, creació i exposicions

 


La fotografia té moltes vessants i una d’elles, se’ns dubte molt important, és la de l’expressió artística. Avui dia, ja ningú dubta que això sigui així. Utilitzant la càmera a través de tècniques diverses podem aconseguir comunicar bellesa, emocions i sentiments.

El fotògraf sol ser un “espècimen” que treballa en solitari, de la mateixa manera que un escriptor o un pintor, acostuma a buscar el seus espais i temps de reflexió i creació en la soledat. Un cop dona per finalitzat el seu treball, amb el convenciment d'haver aconseguit una certa consistència i coherència suficient, serà el moment per donar-lo a conèixer.

Està molt bé posar atenció a la nostra obra fotogràfica, però alimentarà el nostre esperit el fet de realitzar altres activitats entorn a aquesta disciplina.

Intercanviar criteris i punts de vista amb altres persones, siguin o no fotògrafs, sempre serà per a nosaltres font de coneixement.

En definitiva, convé estar en contacte amb alguna associació, entitat, club, o agrupació dedicada a la fotografia. Totes les experiències que he tingut en aquest sentit han estat enriquidores.

Aquests aspectes positius són evidents en les activitats docents, tant si un és alumne com professor. Afrontar aspectes de tipus comercial amb una comunitat de professionals pot incrementar les possibilitats de difusió i venda d'obra fotogràfica. A través d'associacions d'àmbit local també es pot aconseguir una important divulgació de la fotografia en general. Iniciatives com concursos, beques, festivals, presentacions, conferències, projeccions, entre altres, fan que aquest mitjà d'expressió arreli més i més a la societat i s’entengui, no tan sols com una eina de comunicació, sinó també, com a disciplina artística.

Fa poc he volgut acceptar la proposta de formar part del jurat de les “Convocatòries d’art, creació i exposicions” que organitza l’ajuntament de la meva ciutat. Veig especialment interessant que existeixin aquest tipus d’iniciatives ja siguin en l’àmbit privat o per part de l’administració, ja que incentiven la creació artística en general i particularment a la fotogrâfica.

Així que animo a participar tots aquells que vulguin disposar d’un espai per mostrar el seu treball artístic.

Podeu trobar les bases a: 

💚 CONVOCATÒRIES D'ART, CREACIÓ I EXPOSICIONS 💚

Programació 2021-2022 Sant Cugat del Vallès

Descarrega les bases complertes aquí.

@artsantcugatCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada