dimecres, 7 de juliol del 2021

Fotografiant la natura

 


La natura no deixa mai de sorprendre’ns i provocar-nos admiració. És per això que sempre ha estat un tema essencial i recurrent per a molts amants de la fotografia. Com que els meus inicis com a fotògraf van coincidir amb els primers anys d’estudiant de biologia, va ser per a mi inevitable objecte d’atenció. Ara que cert distanciament social s’ha fet més o menys constant  a les nostres vides, pot ser un bon moment per conèixer millor aquesta vessant fotogràfica.

Els que ja tenim una edat, recordarem aquells fantàstics documentals del Dr. Félix Rodríguez de la Fuente sobre la fauna ibèrica. Si voleu conèixer els ambients on treballava, podeu visitar el Parc Natural del “Cañón de Rio Dulce” i la zona que l’envolta. Jo no hi havia estat mai, fins fa poc que, de camí cap a Extremadura m’hi vaig aturar un parell de dies. S’hi pot accedir fàcilment des de Pelegrina, població propera a Sigüenza (Guadalajara). La presència del riu, penya-segats i bosc autòcton, junt amb altres característiques particulars del lloc, deriva en un hàbitat natural on hi trobem una important concentració d’espècies.

És cert que el món està ple de llocs meravellosos, però, de vegades, tampoc cal anar fins l’altra punta del planeta per gaudir d’espais amb rica fauna i vegetació. A Espanya hi ha nombrosos indrets extraordinaris en aquest aspecte.  

Les fotos que acompanyen aquest text estan fetes en aquesta zona i també al Parc Nacional del Monfragüe a Extremadura. Des d’imatges macro de flora, insectes, rèptils i amfibis, fins a altres d’aus i mamífers les podem aconseguir amb paciència, dedicació i atenta mirada.

Us convido a apropar-vos al medi natural!

(Nota: imatges amb baixa resolució)

Fotos realizades amb Olympus OMD E-M1 Mark II



1 comentari:

  1. Oh! Que boniques! Està clar que cal saber mirar el que veiem. Sino ja podem votar que no farem res de bo.

    ResponElimina