dilluns, 6 de desembre del 2021

Temps de neu

Amb l'arribada de l'hivern hi ha qui té ocasió de gaudir de la neu. Si és així, i és amant de la fotografia de paisatge, no dubtarà en treure la càmera a passeig intentant captar aquests canvis de l'entorn. 

Vaig aprofitar una estada a Andorra per provar la Fuji GFX 100S. Aquest model afegeix prestacions a la seva predecessora i a altres models de la gama. Anteriorment, he estat utilitzant la 50R, i en la 100S, més que els 102 MP de resolució (que no estan de més si volem fer grans ampliacions), hi ha altres característiques que són especialment desitjables:  Primer un enfocament que, en usar un sistema dual (contrast + detecció de fase), és d'allò més ràpid i precís, i segon, un estabilitzador al cos que ens permet utilitzar la càmera a ma alçada en situacions on amb altres càmeres és convenient l'ús de trípode si volem imatges sense trepidació. 

Personalment també crec que cal esmentar el detall i les àmplies gradacions tonals que ens dona el sensor CMOS de 43,8x32,9 mm. S’ha d'admetre que la mida d'aquest. superior al “full frame”, es nota. Tot això, a més, amb un cos de mides i pes molt continguts. No m’allargaré detallant altres prestacions, ja que això no és la finalitat d'aquest post. Tan sols dir que, ben segur, aquesta càmera no decebrà a cap usuari. 

Durant molts anys d'afició a la fotografia hi ha càmeres, o millor dit equipaments, de diverses marques amb els que he treballat especialment a gust, la Fuji 100S sembla destinada a ser una d'elles.

Les fotos estan fetes principalment des de la carretera que va des de La Massana a Ordino. He utilitzat diverses òptiques GFX i s'han revelat amb ACR. A la vuitena s'ha afegit un filtre de Silver efex Pro2 per dinar-li un aspecte més retro..















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada