divendres, 25 de novembre del 2022

Ciència i fotografia

 

Recreació de l'evolució de l'univers.

En aquest blog encara no he fet cap post parlant de fotografia científica i és que, certament, aquesta és una disciplina molt tècnica. Sovint, requereix d’aparells i coneixements molt específics i especialitzats. Podem considerar que els seus orígens es remunten quasi bé als orígens de la pròpia fotografia, fa uns 200 anys. Des de la seva invenció, la fotografia ha estat una eina molt útil per a investigadors i científics, ja que gràcies a ella s’ha obtingut informació molt valuosa per a moltes àrees d'intrés per la humanitat. Els avenços tecnològics han permès captar des de les partícules més ínfimes, fins els elements existents als confins de l’univers.

Aquestes imatges obtingudes amb finalitats d’investigació i divulgació tenen se’ns dubte un important valor per a la ciència, però també moltes d’elles les podem considerar veritables obres d’art per la seva bellesa indiscutible.

Ens podem preguntar quin paper té l’aficionat en aquest camp? Doncs sempre hi podem participar, ja que, per exemple, està al nostre abast adaptar una càmera a un microscopi o telescopi. També una activitat, com és visitar un museu dedicat a la ciència, ens permet, si més no, obtenir fotos curioses i/o atractives. Difraccions, refraccions, espectres, moviment, reflexos o simplement imatges descriptives d’objectes i espècimens poden ser per al fotògraf motiu d’interès.

Us deixo amb algunes imatges captades en alguna de les visites que he fet al CosmoCaixa de Barcelona. Quan anem a un museu, millor sempre fer-ho amb una càmera!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada