divendres, 27 de gener del 2023

Fotos, photoshop i una mica més

Bilbao, desembre del 2022

Sovint podem veure a les xarxes socials, fotografies que ens criden l’atenció, però també altres que tenint molt de potencial passen desapercebudes. També és cert que molta d’aquesta fotografia  que veiem pateix de “filtritis”. És a dir, crec que de vegades hi ha tendència a utilitzar eines de retoc i filtres en excés. Això que vol dir...¿Tenim que oblidar-nos de tots aquests programes i pluguins que ens permeten manipular la imatge? ¿Hem de ser puristes i quedar-nos amb el jpeg que ens ofereix la nostra càmera? Ben segur que NO. S’han de aprofitar totes les possibilitats creatives que tinguem a mà.

Com molts fotògrafs als que agrada treballar les seves imatges, acostumo a disparar en RAW. Igual que ells, a Instagram, facebook, etc., mostro les meves fotos un cop han estat treballades i interpretades. Però, en aquest post  he volgut deixar constància dels canvis que podem arribar a fer amb tota una sèries d’eines que hi ha disponibles per al fotògraf. La manipulació pot passar de ser molt simple a realment agosarada.

Us recomano que busqueu recursos a internet. Us puc recomenar un article que he vist fa poc:

https://www.websiteplanet.com/es/blog/mejores-plugins-y-filtros-de-photoshop/ 

Crec que fa un bon resum de complements i filtres molt útils (i gratuïts). L'article fins i tot t'ensenya com instal·lar-los, cosa que és genial.

He escollit una sèrie de fotos recents en que la manipulació és molt evident si veiem el RAW original.

A Sant Cugat del Vallès el novembre del 2022, fent proves de foto nocturna. La contaminació lumínica no deixa veure gaires estrelles, però la nit també ens deixa imatges interessants.

Bilbao, desembre del 2022. Mentre espero l'ascensor de l'hotel. Foto RAW,.

Tal com jo ho he vist o ho he volgut veure.

També a Bilbao. Foto amb RAW i subexposada en un dia gris i plujós.

Una interpretació més atrevida.

Gener del 2023 una visita al CCCB. Una foto a correcuita, amb llums cremades i ombres intenses.

La matexa foto amb correccions i passada a jpeg.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada