diumenge, 28 de maig del 2023

FOTOPERIODISME - Kim Manresa

 

Inauguració de l'exposició 50 anys Kim Manresa

Quan es parla de fotoperiodisme, sempre recordo els comentaris que. al respecte. em feien alguns companys en els meu temps d'estudiant de fotografia. Us parlo dels anys 90. Hi havia la tendència a valorar amb escreix el que es pot considerar fotografia artística  o d'autor i a menysvalorar la foto periodística. Jo sempre defensava que el foto-reportatge també té autor, i que la seva mirada, si es tracta d’un bon foto-reporter, queda plasmada a les imatges amb tanta intensitat com ho pot estar en la foto "artística".  La majoria d’estudiants,  teníem el costum, que encara no he perdut, de visitar festivals i exposicions. El festival d'Arles era referent del que es feia en “foto d’autor” i el Visa pour l'image de Perpinyà ho era en quan al foto-reportatge. Pel general, a Arles se li donava més rellevància, mentre que Visa quedava en segon terme. Any rere any he procurat estar present al Visa, ja que concentra i ens mostra, la labor de molts foto-periodistes que ens permet conèixer la situació del mon en que vivim i ens acosta a la realitat del nostre temps.

Fa poc he tingut ocasió i el plaer de conèixer a Kim Manresa, aviat t’adones que estàs davant un gran professional de la fotografia i, encara millor, d'una excel·lent persona. 

Crec que Kim Manresa és un exemple de periodista compromès, algú que vol i sap explicar històries que a tots i totes ens cal conèixer i no ens deixen indiferents.  

Kim celebra 50 anys de professió amb una exposició al col·legi de foto-periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya 10, Barcelona).  No us la perdeu! Acaba el 18 de setembre.

https://player.instantvideocloud.net/#/embed/b5e9d8eb7f/a0af1724-2510-d20c-043c-26afb7eee426

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada