dissabte, 8 de juliol del 2023

Whatever Will Be, Will Be

L’A.I. o intel·ligència artificial està revolucionant el món. Ben segur, serà una d’aquelles coses que passarà (de fet ja està passant) a formar part de les nostres vides de forma quotidiana.

Les arts visuals, i en concret la fotografia, no s’escapen de la seva influència.  L’A.I. està present a l’industria fotogràfica per tal de generar millors imatges  però també és utilitzada cada cop més en els processos creatius dels artistes visuals.

Curiosament, sembla que a tota aquesta moguda se li suma un moviment, a la contra, que defensa els processos experimentals lligats a la fotografia química. Nombrosos aficionats retornen a la foto tradicional per investigar o retrobar nous camins.

Què passarà amb la fotografia tal i com la coneixem ara o l’hem conegut durant molts anys? Podem fer mil i una especulacions sobre com serà el futur, però jo em quedo amb la cançó que dona el títol a aquest post.

Què tenen de fotografia les imatges generades per A.I? Doncs com a mínim els seus orígens. Encara que sigui de forma cada cop més llunyana l’ésser humà està darrera de tot.

Com a experiment he escollit una fotografia feta en un recent viatge i he generat dues imatges per AI amb els quatre o cinc conceptes que primerament m’han vingut al cap: elefant, ull, pell, maternitat, Àfrica. Els resultats han estat, si més no, curiosos.

Mostro la foto original barrejada amb les que ha fet l’A.I.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada