divendres, 25 d’agost del 2023

Descobrint Tanzània - II Visita als Massai





Fer un safari fotogràfic és, per la majoria de mortals, una experiència extraordinària. Si aquest el fem al cor d’Àfrica entrarem en contacte amb el bressol de la humanitat. A més, d’observar fauna i flora en el seu ambient, podem tenir una millor comprensió i visió de com funcionen la natura. No podem oblidar que també les persones s'integren i viuen en aquests espais naturals. Nombroses tribus autòctones conviuen amb aquests espais des de temps immemorials. Els aficionats a la fotografia no podem deixar escapar l'oportunitat de captar la gent i les seves costums i tradicions.

Els massai és una de les tribus que habiten al nord de Tanzània. Són pastors seminòmades de vaques, ovelles i cabres. Aquests ramats constitueixen el centre de la seva vida i economia. Viuen en tancats de branques que rodegen les cabanes, d’aproximadament 1,50 metres d’alçada. Aquestes estan construïdes d’aquest mateix material, excrements de vaca, palla i fang. El bestiar el tenen en cercats annexos a les cabanes i d’ell en treuen llet, carn i sang per menjat i pells per vestir i altres usos. Habitualment, vesteixen amb una mena de capes de cotó, generalment de color vermell o lila.

Vaig fer la visita a un poblat proper al Ngorongoro. Tot i que és inevitable la influència dels visitants estrangers, vam demanar al nostre guia Hamisi, que ens portés a un on poguéssim apreciar el seu sistema de vida original.

No m’estendré amb més informació, sobre, religió, costums, història i tradicions, ja que aquesta és fàcilment accessible a través d’internet.

Com he dit en anteriors posts, per a mi aquests blog suposa una mena de diari fotogràfic on intento reflectir les meves experiències en imatges i un text més o menys breu. La intenció és compartir-les amb tota aquella persona que hi pugui estar interessada. Això suposa de que vegades publiqui fotos que no són especialment rellevants a nivell tècnic o de composició, però si que ho són per a mi com a document o record del moment.


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada