dimecres, 31 d’agost del 2016

"Fotos úniques"


Quan fem una fotografia, generalment, intentem buscar un punt de vista original o una estètica particular. De fet, els temes que tractem, el material utilitzat (tipus de càmera i objectius, pel·lícula o sensor), el fotoacabat i el tipus de processat de les imatges, la composició i l'enquadrament, la il·luminació i format que solem escollir, etc.  solen fer que el nostre treball tingui un caràcter propi. Així que, és possible que inclús arribem a assolir un estil que ens caracteritza. Però ens movem en un món ple d'imatges. He llegit que es calcula que s`han fet un 3,5 trilions de fotos des de que es va inventar la fotografia. No se si la xifra és certa però el que està clar és que els números tenen dimensions "siderals".  Així i tot, crec que podem afirmar que ¡cada foto és única! i que no podem perdre la il·lusió per fer la següent.

Com a exercici interessant podem buscar a través dels d'Internet imatges que tinguin alguna cosa a veure amb la que hem fet nosaltres. Podem utilitzar diversos buscadors, però dos exemples serien:


El novembre del 96 vaig anar a fer varies fotos del Pont del Petroli a Badalona, amb una Pentax 67II i un objectiu de 65mm (angular per aquest format de 6x7) us en mostro dues:
 


 ...i després alguns dels resultats del buscador. És interessant, divertit i edificant veure el punt de vista dels altres:

 






Com a curiositat, també recomano la lectura del article:

¡Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada