dissabte, 17 de setembre del 2016

Fotografia i pintura IV- Hiperrealisme

Fa poc vaig tenir l'ocassió de visitar de nou el Museu Europeu d'Art Modern (MEAM), ubicat al Palau Gomis de Barcelona. La seva darrera restauració va rebre el premi FAD d'arquitectura i interiorisme. En ell hi podem veure obres de pintors i escultors destacats del panorama figuratiu actual.  Aquests artistes lluiten pel reconeixement social del nou art contemporani. Cal esmentar especialment la presència de l'Hiperrealisme,  moviment sorgit als Estats Units el 1970 que es caracteritza pel retorn a   l'art figuratiu i a la representació de la realitat. És una pintura que es contraposa a l'art abstracte que ha estat de moda durant un temps.
Els hiperrealistes eliminen el rastre del mateix artista a l'obra, amb una tècnica depurada i preciosista. Tenen com a tema escenes quotidianes i intranscendents. S'inspiren habitualment en la fotografia, que moltes vegades utilitzen com a suport, pintant els quadres damunt de projeccions fotogràfiques. També utilitzen la retícula per traspassar les imatges al quadre amb la màxima fidelitat. Solen treballar en formats grans, cobrint la pintura amb pinzell o pistola. Hi podeu veure obres d'Iván Franco Sala, José Manuel Cajal, José M. Peña Gallardo, Jaime Valero Parandones, Carlos Muro Aguado, i altres autors sensacionals.
Com que ja coneixia el Museu, no vaig dubtar ni un moment en agafar la càmera fotogràfica per poder captar algunes imatges. Hi podeu fotografiar sense restriccions. Us les mostro i us convido a fer-hi una visita...














 
















En totes aquestes imatges només n'hi ha  dues  on no intervenen obres exposades. El que sí us  puc dir, és que no hi ha manipulacions amb photoshop excepte el revelat de la imatge i algún filtre. Ara, a visitar el MEAM,  a veure fins on arriba la fotografía, la pintura i l'escultura!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada