dimarts, 10 de setembre del 2019

Explicar amb imatges - Visita Hermitage

Hi ha aquella dita que diu "una imatge val més que mil paraules", i és cert que una sola foto ens pot explicar moltes coses, però de vegades és interessant fer una "sèrie" de fotografies per mostrar una petita història o descriure algun fet que ens crida l'atenció. 
Fins i tot aquells que ens agrada anar als museus per admirar les obres d'art que hi són exposades, tenim moments d'esgotament o sobresaturació. Està clar que el que cal és fer-hi visites pausades en que podrem assimilar adequadament tot el que estem veient. Però també passa de vegades, que tenim l'oportunitat de entrar a algun museu de colossals dimensions i el temps que disposem  és malauradament limitat. Evidentment és convenient que ens dosifiquem i planifiquem bé el que volem veure, però molts cops, inevitablement, sorgeixen aquells instants d'esgotament que fan que perdem el nivell d'atenció adequat. Sembla com si la nostra ment estigués saturada de tanta informació i, per tant, ens cal desconnectar.
Un dia en que estava voltant per l'Hermitage de Sant Petersburg, admirant els seus incomptables tresors, vaig veure una nena que acompanyava els seus pares durant la visita al museu, mostrava grans dosis de paciència, evidents símptomes de desesperació i una necessitat vital d'acabar el tour. Com que la veia molt expressiva, no vaig dubtar d'anar seguint a la família de sala en sala, i amb discreció anar captant aquelles actituds que manifestaven el seu malestar. Vaig pensar que seria interessant tindre material per muntar a posteriori un collage per explicar la situació. He fet dos panells que podeu veure a continuació.
Espero que aquesta experiència us serveixi com idea per desenvolupar el vostre treball fotogràfic i gaudir a través de la fotografia d'aquells moments peculiars que ens ofereix la vida.



1 comentari: