diumenge, 16 d’agost del 2020

Fuerteventura

Serà perquè la pandèmia que ens toca viure ens limita, en més o menys mesura,  la nostra mobilitat, que ja fa temps que no comento cap destinació "fotogràfica". Aprofitant que un amic m'ha preguntat què em sembla Fuerteventura per viatjar-hi, he fet un recull de fotos recordant la meva estada l'illa a l'any 2007.

Sempre he defensat que a la vora de casa nostra i en l'entorn quotidià podem trobar nombrosos motius que ens inspirin per poder expressar-nos a través de la imatge. Però és cert que viatjant i coneixent nova gent i nous llocs s'encén més fàcilment aquella espurna que ens incentiva a fotografiar.

Les Illes Canàries ens les presenten sovint com a lloc turístic de sol i platja, però s'ha de tindre en compte que tant a nivell cultural com paisatgístic ofereixen al visitant moltíssimes i variades possibilitats per gaudir a nivell fotogràfic.

Fuerteventura és una illa d'origen volcànic, amb un paisatge àrid i amb moltes terres improductives, Així d'entrada ens podria semblar poc atractiu. Però el cert és que és un indret amb un caràcter molt particular i que té, segons el meu criteri, un gran atractiu. No per res va ser declarada "Reserva de la Biosfera" per l'Unesco.

En pobles com La Oliva i Betancúria, encara troben racons on sembla que el temps hi passa més lentament. Fer un passeig per les dunes del Corralejo, el Calderón Hondo, El Cotillo o la platja de Sotavento, ens acosta a paisatges dignes d'admirar. 

El sud és més despoblat, a Cofete, Morrojable, Garcey i Ajuy tobarem platges solitàries que conviden a fer-hi una bona caminada.

Les fotos les vaig fer amb "analògic". Càmera Pentax 67II i Kodak TMAX.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada