divendres, 8 de juliol del 2022

Natura morta...ben viva!

El fotògraf aficionat acaba dedicant el seu temps a aquells temes o gèneres fotogràfics que més li criden l'atenció. Però, de vegades, va bé fer provatures  amb determinats tipus de foto que no són els habituals.

La natura morta o “bodegó” és un gènere que contempla la representació d’objectes. Com pot ser fruita, flors, animals morts o estris varis, en un espai controlat. 

En tractar de pintar o fotografiar objectes estàtics que podem col·locar a voluntat, ens permet més control en la composició que altres temàtiques.

Els orígens de la natura morta es remunten a l’antiguitat i ja en tenim mostres en cultures com l’antic Egipte. També en l’antiga Grècia i Roma en trobem exemples. En pintura va ser molt popular i va tenir especial rellevància durant el segle XVII. En aquesta època, els autors  carregaven de simbolismes l’escena i objectes que representaven. Així i tot, va ser considerada com una disciplina artística de menor importància en comparació amb altres gèneres. Ja en el Renaixement hi ha una alliberació d’aquests simbolismes de tipus moral o religiós per anar a buscar simplement la bellesa i la descripció precisa de l'objecte. La natura agafa protagonisme!

En segles posteriors i fins avui dia el gènere ha persistit adaptant-se a corrents, modes, tècniques artístiques. Evidentment, en fotografia  tampoc s’ha deixat de banda. Les possibilitats creatives que ens ofereix són moltes. Gaudir d’una observació i aproximació tranquil·la al tema que ens ocupa, dona lloc a un control de la llum acurat i és summament relaxant.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada