dimarts, 11 de juliol del 2023

Descobrint Tanzània - I

En una antiga pel·lícula (és del 2011) titulada "Afrika ruft nach dir" (en espanyol: La llamada de Africa) uns dels protagonistes diu: "El meu país és allà on em sento a gust". Certament i si podem viure en pau, ens solem trobar bé al país que ens ha vist néixer, on es parla la nostra llengua i on tenim la nostra llar i família, però crec que també és bó aquest sentiment de sentir-nos ciutadans del món.

Com he dit en algun que altre post, viatjar ens aporta coneixement i ens permet aplicar els cinc sentits als nous indrets que visitem. Si el viatger és fotògraf, es centrarà sobretot en la mirada. El paisatges, els objectes  i els éssers vius que defineixen i viuen en aquests llocs per descobrir, seran el motiu a representar a través de la seva càmera. Ens podem quedar en una zona de confort, però "Qui no s'arrisca no pisca".

Fa poc vaig anar a una xerrada del fotògraf Antonio Liébana, experimentat fotògraf de natura que, a més de fer el corresponent marketing de la marca que representa, va explicar la seva experiència com a professional. L'Antonio, va fer un llarg resum en xifres del seu darrer any com a fotògraf, però jo el deixaré en una sola: més de 1.500.000 de fotos. Està clar que quantitat no vol dir qualitat, però si darrera els números hi ha experiència i coneixement, això es fa notar. Felicitats Antonio per la teva feina!

Per dir-ho d'una altra manera, si bé l'experiència és un grau, està clar que els bons resultats requereixen perseverança i dedicació. Podem tenir un dia de sort, però el treball constant és necessari per aconseguir aquelles imatges que són excepcionals.

En un viatge turístic, en el que busquem fer altres coses a més de fotografies, tindrem més limitacions que en un viatge purament fotogràfic, i si anem a realitzar un treball professional, calen uns coneixements que no tothom té. Així i tot, els viatgers aficionats a la fotografia no hem de desesperar. Es tracta de gaudir de tots els aspectes de cada viatge, si a més, podem arribar a obtenir alguna que altra foto interessant, doncs  fantàstic!

Tinc que agrair al nostra guia Hamisi i al nostre xofer Moi, el seu interès per donar a conèixer el seu país, la seva perseverança per trobar animals i la seva predisposició per fer-nos un viatge agradable i, a la vegada, profitós. Si voleu contactar amb el guia: hamisally85@gmail.com, el telèfon +255 786 242 361. Si voleu un xofer telèfon +255 784 759 666.

Està clar que amb un pocs dies de viatge reduïm les possibilitats d'obtenir un gran reportatge, però jo sempre dic allò de "Que nos quiten lo bailao".



































4 comentaris: