dilluns, 15 de gener del 2024

Petits i grans espais on veure exposicions

Dues d'aquestes tres exposicions que mencionaré són "a toro pasado", però com que aquest blog no pretén ser altra cosa que una mena de diari personal, és un contingut que hi te cabuda.

A Barcelona, per igual que en altres grans ciutats, podem trobar exposicions dirigides al gran públic. Darrerament he visitat dues, com són "Tutankamon - L'experiència immersiva", organitzada per Ideal - Centre d'Arts Digitals i la titulada "Art i Natura" a CaixaFòrum.La primera fa ús de la tecnologia per endinsar-nos a la vida i mort de gran faraó, així com als fets relacionats amb el descobriment de la seva tomba. Aquesta, ara per ara, encara és pot visitar. La segona ja ha finalitzat, presentava un recorregut per cent anys, des del surrealisme a l'actualitat, en que podem veure com els artistes, inspirats per les formes de la natura, produeixen les seves obres.

Se'ns dubte totes aquestes grans produccions són espectaculars i dignes de veure, però no hem d'oblidar altres mostres en petits espais que no deixen de tenir importància. 

VisualKorner. és una tenda i laboratori fotogràfic que mostra en el seu "hall" exposicions a les que podem aplicar la dita de "a pot petit bona confitura". Recentment ha finalitzat la del fotògraf i periodista Pepe Encinas. Consistia en un quants retrats de personatges rellevants acompanyats per texts on es descriu una anècdota o les impressions del propi autor. Tot junt, cobra especial interès i convida a que ens estem una bona estona visitant l'exposició. Jo crec que Pepe Encinas, amb la gran capacitat de comunicació que té, tindria que fer un llibre on pugui transmetre la seva experiència.

Noves tecnologies per anar més de 3000 any enrere

La intel·ligència artificial ens transporta a l'antic Egipte

Diàleg entre l'espectador i l'obra

Els artistes inspirats en la natura creen la seva obra.

A continuació una mostra del que s'ha pogut veure a VisualKorner



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada